De Noorderbrug is sinds april 2020 onderdeel van 's Heeren Loo

Meer informatie

Ik wil mijn talenten ontwikkelen

  • Volg ons:

De deur uitgaan, anderen ontmoeten, eigen talenten en mogelijkheden ontwikkelen. Dat kan een grote stap zijn voor mensen met hersenletsel. De specialisten van De Noorderbrug begeleiden u bij het ontdekken van wat u kunt met uw talenten en in de ontmoeting met anderen.

In het kort

Waar kunt u op rekenen?

Een begeleider van De Noorderbrug komt bij u thuis om kennis te maken met u en uw familie. U kunt ook langskomen op een talentencentrum bij u in de buurt, als u dat prettiger vindt. Een activiteitenprogramma is altijd een onderdeel van uw begeleidingstraject of zorgpad. U werkt met een op maat gemaakt plan stap voor stap aan het behalen van uw doelen. Op basis van uw mogelijkheden, interesses en doelen wordt gekeken welke activiteiten helpen bij het ontwikkelen van uw vaardigheden.

Samen met een medewerker van De Noorderbrug bespreekt u de omstandigheden waarin u het beste tot uw recht komt: alleen of in een  groep, in een prikkelarme omgeving of juist in een levendige omgeving. Uw gezin en familie worden betrokken bij dit onderzoek, zij kunnen met u meedenken. Misschien willen zij meedoen op een talentencentrum of juist de tijd dat u bij De Noorderbrug bent, gebruiken om andere dingen te doen. De activiteiten die u doet werken mee aan het herstellen, ontwikkelen of behouden van uw eigen kracht. Bij de één gaat het om conditie, bij de ander om computervaardigheden of bijvoorbeeld fijne motoriek. Het belangrijkste is dat u werkt aan datgene waar u in uw dagelijks leven het meeste aan heeft.

Wat is het resultaat?

Het ontdekken en ontwikkelen van (nieuwe) talenten blijkt vaak heel stimulerend voor mensen. Het kan u het zelfvertrouwen geven om ook andere dingen aan te pakken. Het activiteitenprogramma kan een opstap zijn naar werk, draagt bij aan uw sociale contacten en geeft structuur en een zinvolle invulling aan uw dag. Uw familie voelt zich betrokken en doet mee, of krijgt juist tijd om andere dingen te ondernemen.

Print deze pagina