De Noorderbrug is sinds april 2020 onderdeel van 's Heeren Loo

Meer informatie

Ik wil wonen in een wooncentrum van De Noorderbrug

  • Volg ons:

Soms is intensieve 24-uurszorg nodig als het wonen in de eigen thuissituatie niet meer lukt. Een wooncentrum van De Noorderbrug kan dan een uitkomst zijn. Uitgangspunt voor het wonen in één van onze wooncentra is dat u, vanuit eigen kracht, een zo zelfstandig en volwaardig mogelijk leven kunt leiden. Met behoud van eigen regie.

In het kort

Waar kunt u op rekenen?

Een begeleider van De Noorderbrug komt bij u thuis om kennis te maken en onderzoekt samen met u en uw familie waar u ondersteuning bij nodig heeft en voor welk wooncentrum u in aanmerking komt. Soms zijn er wachttijden en dan zoeken we in overleg met u en uw familie oplossingen om de wachttijd te overbruggen. Daarbij kijken we ook naar wat andere mensen uit uw netwerk voor u kunnen doen.

In de nieuwere wooncentra van De Noorderbrug hebben de bewoners een modern appartement dat helemaal naar eigen smaak kan worden ingericht. Het appartement heeft een woonkamer met keuken, een slaapkamer, een berging en een ruime (aangepaste) badkamer. Bij de vormgeving van de appartementen is rekening gehouden met het uitzicht vanuit een zittende of liggende positie. In enkele oudere wooncentra zijn de appartementen kleiner en is er een woon-slaapkamer.

Faciliteiten

De wooncentra van De Noorderbrug hebbenverschillende faciliteiten om het leven van de bewoners zo gemakkelijk mogelijk te maken. De meeste locaties hebben een gemeenschappelijke ruimte en een tuin waar iedereen gebruik van kan maken. In de nieuwere wooncentra nemen moderne technieken een belangrijke rol in. Bewoners kunnen bijvoorbeeld via een applicatie op hun tablet of telefoon overal in het gebouw beeldcontact maken met hun begeleiders, de intercom van de hoofdentree beantwoorden, voordeuren openen en de lichten en gordijnen in het appartement bedienen.

Ontmoetingsmogelijkheden

In een wooncentrum van De Noorderbrug kunt u samen met anderen activiteiten ondernemen, maar dat hoeft niet. U woont midden in de maatschappij en hebt tal van ontmoetingsmogelijkheden in het gebouw en in de wijk. Contacten met familie en het opbouwen van een eigen netwerk vanuit het wooncentrum zijn belangrijk en krijgen veel aandacht.

Print deze pagina