De Noorderbrug is sinds april 2020 onderdeel van 's Heeren Loo

Meer informatie

Meer over hersenen, zenuwen en spieren

  • Volg ons:

Op internet is veel informatie te vinden over neurologische, neuromusculaire en chronische aandoeningen. Hier vindt u enkele interessante links.

In het kort

Lotgenotencontact

Bent u op zoek naar een plek om informatie uit te wisselen met lotgenoten? Of bent u verwant en/of mantelzorger, en wilt u graag in contact komen met andere mantelzorgers? Veel patiëntenorganisaties hebben op hun website een ontmoetingsplaats ingericht waar patiënten en mantelzorgers met  andere ervaringsdeskundigen in contact kunnen komen. Op de pagina ‘Samenwerking patiëntenverenigingen en –belangenorganisaties’ vindt u een overzicht met alle patiëntenorganisaties waar De Noorderbrug mee samenwerkt.


www.hersenz.nl

Hersenz is een landelijke samenwerkingsverband voor mensen met hersenletsel. De specialistische aanbieders die bij Hersenz zijn aangesloten, onder wie De Noorderbrug, bieden behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. De ‘enz’ staat voor enzovoort: Hersenz is er voor iedereen die verder wil met zijn of haar leven na hersenletsel. Op de website van Hersenz vindt u meer informatie over wat Hersenz voor u kan betekenen.


www.hersenstichting.nl

De Hersenstichting doet er alles aan om zoveel mogelijk te weten te komen over de hersenen zodat zo veel mogelijk mensen met een hersenaandoening worden geholpen. Op de website van De Hersenstichting vindt u alles over de werking van de hersenen, informatie over verschillende hersenaandoeningen  en interessante activiteiten en evenementen.

www.neurologie.nl

Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) is een uitgebreid folderoverzicht te vinden van een groot aantal neurologische aandoeningen. Hierin staat meer informatie over de verschillende specifieke neurologische aandoeningen, oorzaken, symptomen en behandelmogelijkheden.  


www.allofme.nl

Je bent jong en je hebt een chronische ziekte. Hoe ga je om met alles om je heen, je vrienden, een nieuwe baan, liefde, uitgaan, onzekerheid? Soms wil je gewoon dingen weten die je met je arts, ouders of vrienden niet wil of kan bespreken. ALL OF ME is een plek waar jonge mensen met een chronische aandoening elkaar kunnen vinden.


www.msvereniging.nl

De MS Vereniging Nederland is een patiëntenvereniging voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun direct betrokkenen. De vereniging biedt activiteiten en diensten aan, die mensen met MS en hun betrokkenen ondersteunen bij vragen en problemen. Ook geeft de vereniging voorlichting over de mogelijkheden in de gezondheidszorg en behartigt ze de belangen van mensen met MS bij onder meer de overheid, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Daarnaast versterkt de vereniging de band tussen mensen met MS en betrokkenen door het organiseren van gespreksgroepen en contactdagen.


www.parkinson-vereniging.nl

De Parkinson Vereniging is een onmisbare professionele steun voor en door mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte van Parkinson of Parkinsonismen. Deze steun bestaat uit activiteiten en voorzieningen die hun kwaliteit van leven bevorderen, vooral door hen te helpen zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren en goed geïnformeerd te zijn.


www.spierziekten.nl

Spierziekten Nederland komt op voor mensen met een spierziekte. Het gaat Spierziekten Nederland om een betere kwaliteit van de zorg, effectief wetenschappelijk onderzoek, goede voorlichting en informatie, ook voor artsen en professionele hulpverleners. Spierziekten Nederland is een vereniging voor, maar vooral ook van mensen met een spierziekte.


www.bosk.nl

De BOSK is een vereniging van mensen met een aangeboren lichamelijke handicap. De BOSK is een unieke ontmoetingsplaats van leden die elkaar steun en informatie geven. Maar de BOSK is ook hét kenniscentrum van ervaringsdeskundigen: mensen die alles weten van leven met een lichamelijke handicap. Hun kennis is van onschatbare waarde. Voor lotgenoten, voor onderzoekers en voor besluitvormers.

Print deze pagina