De Noorderbrug is sinds april 2020 onderdeel van 's Heeren Loo

Meer informatie

Ik wil wonen in een wooncentrum van De Noorderbrug

  • Volg ons:

Er komt een moment dat iemand met de ziekte van Huntington niet meer thuis kan wonen. De fysieke en emotionele belasting is te zwaar, zowel voor hem of haar, als voor de familie. Het Wooncentrum Groningen van De Noorderbrug is dan een uitkomst.

In het kort

Waar kunt u op rekenen?

Het wooncentrum beschikt over een verdieping met tien moderne appartementen die volledig zijn aangepast op de specifieke behoeften van mensen met de ziekte van Huntington. Zo is er veel bewegingsruimte in de appartementen, die over een woonkamer, een slaapkamer, een berging en een aangepaste badkamer beschikken. Het bed is extra groot en heeft hoge randen om vallen tijdens het slapen tegen te gaan. De gangen op de verdieping zijn extra breed. Er zijn gevarieerde mogelijkheden voor ontmoeting, activiteiten, behandeling en training, ateliers, en werkplaatsen. Bijvoorbeeld in het gebouw, op het balkon of in een belevingstuin. Met name voor mensen met de ziekte van Huntington zijn er specifieke voorzieningen. Zo is er op de verdieping een jacuzziruimte aanwezig voor de gewenste ontspanning bij spierstijfheid en chorea (plotse, snelle en ongerichte bewegingen). Een faciliteit die nog in aanbouw is, is de ‘room of senses’. Dit is een belevingsruimte waar mensen met de ziekte van Huntington tot rust kunnen komen met behulp van geuren, kleuren en geluiden.

Er staan 24 uur per dag deskundige medewerkers klaar met expertise op het gebied van de ziekte van Huntington.

Faciliteiten

De wooncentra van De Noorderbrug beschikken over diverse faciliteiten om het leven van bewoners zo gemakkelijk mogelijk te maken. De meeste locaties hebben gemeenschappelijke ruimten en een tuin waar iedereen gebruik van kan maken. In de nieuwere wooncentra nemen moderne technieken een belangrijke rol in. Bewoners kunnen bijvoorbeeld via een applicatie op hun tablet of telefoon overal in het gebouw beeldcontact maken met hun begeleider, de intercom van de hoofdentree beantwoorden, de voordeur openen en de lichten en gordijnen in het appartement bedienen.

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met team Klant en Advies. Deze servicedesk is er voor cliënten, familie, mantelzorgers en verwijzers. U krijgt direct antwoord op uw vraag. Bel (050) 597 38 20 of mail naar klantenadvies@noorderbrug.nl.

Print deze pagina