De Noorderbrug is sinds april 2020 onderdeel van 's Heeren Loo

Meer informatie

Erwin deed een aanvraag bij Helpernoord: “Met de accu die ik had, kon ik niet een hele wedstrijd spelen"

  • Volg ons:

07.05.2018

Al sinds zijn 13e zit Erwin Wierda (23) op rolstoelhockey. Een sport die hij graag doet, omdat het ‘gewoon superleuk is’. Hij ontmoet er vrienden en doet er nieuwe contacten op. Om zijn sport prettig te kunnen uitoefenen, is goed materiaal heel belangrijk voor Erwin. Daarom deed hij bij Helpernoord een verzoek voor een nieuwe accu.

In het kort

“Met de accu die ik in mijn sportrolstoel had, kon ik niet eens een hele wedstrijd spelen. Dan stond ik midden in de wedstrijd stil. Dat was niet fijn. Daarom heb ik bij Helpernoord een verzoek ingediend voor een nieuwe accu. Dat verzoek deed ik via de website. Heel eenvoudig. Na een week kreeg ik al positief bericht. Ze vonden het leuk dat ik een aanvraag deed voor sport.“

Volledig vergoed
“Ik had van Helpernoord gehoord tijdens een informatieavond. Niet iedereen kent Helpernoord nog. Dat zou moeten veranderen, want het is fijn als je iets kunt aanschaffen wat je echt nodig hebt. Helpernoord heeft mijn nieuwe accu volledig vergoed. De accu gaat ongeveer 5 jaar mee. Ik ben er heel blij mee.”

Samen winnen
Erwin speelt rolstoelhockey in Beetsterzwaag met ongeveer 9 anderen, waaronder Byron. Byron woont ook in wooncentrum De Kaap van De Noorderbrug. “Ik ben er om de tegenstander te blokkeren en om te coachen en Byron is er om te scoren”, vertelt Erwin. Zo bundelen de vrienden hun krachten om samen de wedstrijd te winnen. Byron: “Het is echt een teamsport waarbij je tactisch moet denken. Je moet je koppie erbij houden.” Erwin: “We zoeken trouwens nieuwe leden. Iedereen die geïnteresseerd is, nodigen we uit vrijblijvend een kijkje te komen nemen tijdens een training. Meer informatie staat op onze website: http://www.stickflyers.nl

Crowdfundactie
Erwin is onlangs een crowdfundactie gestart. Hij spaart voor een nieuwe sportrolstoel. “De stoel die ik nu heb, is 10 jaar oud en dat merk ik. De rolstoel die ik graag wil, is heel goed te verstellen met een aangepaste zitting voor een goede houding. Dat maakt dat sporten minder vermoeiend voor me is. Het zou fantastisch zijn als ik die sportrolstoel door de crowdfundactie kan aanschaffen.”

Hele wedstrijd
Totdat de nieuwe sportrolstoel er is, hockeyt Erwin in zijn huidige sportrolstoel, die het dankzij de nieuwe accu gelukkig een hele wedstrijd volhoudt!

Erwin tijdens een wedstrijd rolstoelhockey Erwin tijdens een wedstrijd rolstoelhockey

De Stickflyers De Stickflyers

Print deze pagina