De Noorderbrug is sinds april 2020 onderdeel van 's Heeren Loo

Meer informatie

Feestelijke ondertekening nieuwbouw woon- en talentencentrum Leeuwarden

  • Volg ons:

05.10.2017

Op donderdagmiddag 5 oktober is, in het bijzijn van bewoners, familie en medewerkers, in Talentencentrum De Cande in Leeuwarden de overeenkomst ondertekend tussen De Noorderbrug en bouwbedrijf Van Wijnen. Dat betekent dat de eerste stappen zijn gezet voor de bouw van een nieuw woon- en talentencentrum aan de Sixmastraat in Leeuwarden. In het wooncentrum gaan zeventig mensen wonen en het talentencentrum wordt de plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken aan het (her)ontdekken van hun persoonlijke kwaliteiten.

In het kort

Midden in de wijk, midden in het leven

De bouw van nieuwe woon- en talentencentra in Drenthe, Friesland en Groningen staat symbool voor de ambities van De Noorderbrug. Hierbij staan de uitgangspunten ‘goed leven’, ‘mooi werk’ en ‘financieel gezond’ voorop. De huidige drie wooncentra in Leeuwarden; De Kaap, De Kazerne en Het Noordvliet en Talentencentrum De Cande worden samengevoegd in een aansprekend nieuw pand. Alle vergunningen zijn verleend. Op 12 september jl. is De Noorderbrug eigenaar geworden van de bouwkavel aan de Sixmastraat. Deze aansprekende plek aan de rand van het stadscentrum van Leeuwarden draagt bij aan participatie- en ontmoetingsmogelijkheden midden in de wijk, midden in het leven. Samen met gebiedsontwikkelaars van de gemeente worden er plannen gemaakt om een mooie en woonvriendelijke leefomgeving voor rolstoelgebruikers te maken.

Alle bewoners krijgen een eigen modern appartement, dat geheel naar eigen smaak kan worden ingericht. De inrichting van de gezamenlijke ruimten gebeurt door interieurarchitecten. De uitstraling van het gebouw is eigentijds en dynamisch. Moderne technieken worden ingezet om het wooncomfort te vergroten. Ook maken medewerkers gebruik van een tablet, bijvoorbeeld om rapportages ter plekke in te voeren in het dossier.

Met de realisatie van het woon- en talentencentrum kan Van Wijnen haar motto 'Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven,' concreet handen en voeten geven. Een samenleving waarbij iedereen meedoet en ruimte krijgt om zich te ontwikkelen en zo een beter leven krijgt. Daaraan draagt de bouwer graag zijn steentje bij. 

Iedereen doet mee

Bewoners, familie en medewerkers denken gedurende het gehele bouwproces mee. Op deze manier bundelen we alle kennis, zeggenschap en creativiteit om de nieuwe woon- en talentencentra zo mooi en slim mogelijk in te richten. Het allerbelangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt in de nieuwe woon- en werkomgeving. De bouw start medio 2018 en duurt ruim een jaar.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in het bouwproces? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Nieuwbouw Leeuwarden via www.noorderbrug.nl/nieuwsbrief. Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl.

Print deze pagina