De Noorderbrug is sinds april 2020 onderdeel van 's Heeren Loo

Meer informatie

Verder met hersenletsel

  • Volg ons:

08.02.2017

'Hier heb ik geleerd om met emoties om te gaan’, ‘Mijn zelfvertrouwen neemt toe’, ‘Ik heb echt geleerd beter met mijn beperkingen om te gaan’: een greep uit de reacties van mensen die deelnamen aan het behandelprogramma Hersenz.

In het kort

Na ziekenhuisopname en revalidatie is het voor mensen met hersenletsel een grote uitdaging om de draad van hun leven weer op te pakken. Eenmaal thuis worden de gevolgen van het hersenletsel pas goed merkbaar. Mensen moeten ermee om zien te gaan dat hun hele leven plotsklaps is veranderd. Ze lopen bijvoorbeeld vast op hun werk of in hun relatie, kunnen veel minder met hun lichaam of hun hoofd: zijn sneller vermoeid, overprikkeld, ontremd, vergeten veel of raken de weg kwijt. Voor die mensen biedt Hersenz uitkomst. Het behandelprogramma is ontwikkeld voor de fase na revalidatie of een ziekenhuisopname.

U krijgt handvatten aangereikt om te leren omgaan met alle veranderingen. Bijvoorbeeld bij het weer grip krijgen op uw energie, fitter en sterker worden of uw hoofd wat meer op orde te krijgen. De professionals van Hersenz kijken samen met u en uw naasten wat nodig is om uw leven weer zo goed mogelijk op de rit te krijgen.

Nicollet kreeg een hersenbloeding

Gauke: ‘Hersenz hielp ons te accepteren wie ik nu ben’

Gauke: ‘Hersenz hielp ons te accepteren wie ik nu ben’

Het was januari 2013. Gauke Halbersma (nu 59 jaar), een drukbezette man met een baan als helpende in de zorg. Getrouwd met Gerry en vader van twee zoons. Stond middenin het leven en joeg volop zijn dromen en ambities na. Naast zijn baan volgde hij Lees meer

Uitgelicht

Lees meer (ervarings)verhalen in het Hersenz magazine!

Hersenz magazine

“Sterker, zelfstandiger en minder paniekerig” is de titel van een van de reportages in het nieuwe Hersenz magazine. In de reportage staat Ineke centraal die op haar 36e een herseninfarct kreeg. Dankzij Hersenz leerde zij omgaan met overprikkeling. Yvonne heeft leren omgaan met afasie. Halco vertelt openhartig over het opkrabbelen na een zware depressie als gevolg van een hersenbloeding.

Hersenz magazine (thuis) ontvangen
  • Door via onderstaand formulier uw adresgegevens achter te laten sturen wij (gratis) het Hersenz magazine naar u op!