De Noorderbrug is sinds april 2020 onderdeel van 's Heeren Loo

Meer informatie

Werelddovendag terug van weggeweest

  • Volg ons:

09.10.2017

Op zaterdag 23 september vond de Werelddovendag plaats. Werelddovendag (WDD) wordt in Nederland altijd op de derde zaterdag van september gevierd. Het is de dag waarop doven en horenden uit het hele land samenkomen en aandacht besteden aan gebarentaal en dovencultuur. Dit jaar werd WDD georganiseerd in drie plaatsen: Amsterdam, Groningen en Rotterdam. Met een gezamenlijk programma, ieder met een eigen invulling rondom het thema 'Erkenning van de Nederlandse Gebarentaal'.

In het kort

Terug van weggeweest
In 2016 ging Werelddovendag in Nederland niet door en moesten bezoekers voor deze dag afreizen naar België. Dit jaar was het evenement terug van weggeweest en organiseerde Dovenschap in samenwerking met onder meer de dovenontmoetingscentra SWDA Amsterdam, SWEDORO Rotterdam, Clubhuis voor Doven in Groningen en Nederlandse Doven Jongeren, HOOR Friesland en 125Procent.

Tijd voor erkenning van de Nederlandse Gebarentaal
De viering van Werelddovendag in Nederland startte op alle locaties om 11.30 uur. Op iedere locatie werden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een taartbakwedstrijd, kookworkshop en lezingen. In Groningen verzorgde de dove historicus Henk Betten en stadswandeling en werd er een workshop gegeven door het Nederlands Gebarencentrum. Om contact te houden met de andere locaties was er een live stream. Hierin werd aan alle bezoekers gevraagd om de petitie te tekenen om de Nederlandse Gebarentaal wettelijk te erkennen. De oproep hiervoor werd gedaan door de voorzitter van Dovenschap en twee lobbyisten van de Nederlandse Gebarentaal.

Meer zien?
Bekijk hier meer filmpjes gemaakt tijdens de WDD in Groningen

Petitie Erkenning van de Nederlandse Gebarentaal

Klik hier voor meer informatie en om de petitie 'Erkenning van de Nederlandse Gebarentaal' te tekenen.

Bron: Stichting Clubhuis voor Doven Bron: Stichting Clubhuis voor Doven

Print deze pagina